Sanicole Airshow

11 en 13 september 2020

Last update: 24-03-2020

Aeroclub Sanicole en de Belgische Luchtmacht organiseren een jaarlijkse vliegshow, de International Sanicole Airshow geheten. Het is zelfs de enige jaarlijkse Belgische burgerluchtvaartshow, maar wel een heel bijzondere. Mensen uit binnen- en buitenland komen naar het vliegveld van Hechtel-Eksel om te genieten van de Sanicole Airshow. De vliegshow is een vermaard evenement geworden dat volop spektakel biedt. Kom meer te weten over de Sanicole Airshow 2020 waaronder programma en openingstijden, kaartverkoop, locatie en bereikbaarheid.

Sanicole Airshow

Eenmaal per jaar togen tienduizenden liefhebbers van vliegtuigen en vliegshows naar Hechtel-Eksel in België voor de spectaculaire Sanicole Airshow. De Sanicole Airshow biedt haar bezoekers zeer diverse vliegshows met deelnemers uit België en vele andere landen. Verwacht onder andere historische vliegtuigen, straaljagers, helikopters, parachutisten, luchtacrobatie, enzovoorts. Door de jaren heen groeide de Sanicole Airshow uit tot een toonaangevende vliegshow die vooruitloopt qua veiligheid, innovatie en natuurlijk kwaliteit. Mede hierdoor viel de Sanicole Airshow meerdere malen in de prijzen.

Datum 2020

De Sanicole Airshow vindt plaats op twee dagen, te weten vrijdag 11 en zondag 13 september 2020. De show op vrijdag vindt plaats in de avonduren tijdens zonsondergang en geeft daardoor extra mooie plaatjes. De show op vrijdag heet de Sunset Airshow, de zondag heet de International Airshow en deze vindt overdag plaats.

Programma en tijden

De tijden voor 2020 zijn nog niet bekend

Op vrijdagavond is het programma in de avonduren gepland, het terrein opent om 17.15 uur en om 18.00 beginnen de vliegshows. Rond 20.15 uur zijn de vliegshows ten einde en sluit het terrein rond 20.45 uur. Op de zondag is er een dagprogramma wanneer de deuren al openen om 8.00 uur. Om 10.00 uur starten de shows en dat duurt tot ongeveer 17.30 uur. Sanicole Airshow sluit vervolgens de deuren rond 19.00 uur. Welke vliegtuigen je kunt verwachten tijdens de Sanicole Airshow lees je op de website van het evenement.

Kaartverkoop

Iedereen, jong en oud, is welkom bij de Sanicole Airshow. Kaarten zijn te koop via een online voorverkoop en aan de dagkassa. Aan de dagkassa kost een ticket € 35,- per persoon, terwijl kinderen tussen de 8 en 14 jaar € 10,- betalen. Kinderen jonger dan 8 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene. Tijdens de online voorverkoop ontvang je een korting, een regulier dagticket kost dan € 25,-. Tijdens de vroegboekperiode betaal je zelfs maar € 20,- voor een normaal ticket. Een combiticket voor de vrijdag en de zondag kost € 40,- tijdens de online voorverkoop en € 30,- voor de extra vroege boekers. Verder zijn er nog VIP kaarten te koop waarmee je geniet van extra privileges.

Bereikbaarheid

Het vliegveld van Hechtel-Eksel is de locatie waar de Sanicole Airshow plaatsvindt. Dit vliegveld is gelegen nabij het bekende Leopoldsburg, waar een groot deel van de Belgische strijdkrachten is gelegerd en tevens bekend van Opendeur Leopoldsburg (open dag Belgische Landmacht). Er is een gratis parking op minder dan tien minuten lopen van Sanicole Airshow. De parking is duidelijk aangegeven met borden wanneer je de locatie nadert, je kunt navigeren op de Kamperbaan 165 in Hechtel. In Leopoldsburg beschikt men over een treinstation voor de mensen die per trein op de Sanicole Airshow willen geraken. Er rijden pendelbussen tussen treinstation Leopoldsburg en het vliegveld van Hechtel-Eksel. Tenslotte kan er overnacht worden in de omgeving: