Opendeur Leopoldsburg

Landcomponent Belgische Defensie

Last update:18-12-2019

Er is nog niets bekend over Opendeur Leopoldsburg 2020!

Onderstaand volgt daarom nog de informatie van de voorgaande editie.

 

Ook in België hebben ze meerdere open dagen van hun defensie waaronder de Landmacht. Bij onze zuiderburen is dit de landcomponent defensie geheten. Aangezien de legerbasis waar het evenement wordt georganiseerd wordt in Leopoldsburg ligt, wat niet ver van de Nederlandse grens is gelegen, heet het evenement ook wel Opendeur Leopoldsburg. Omdat ook Vlaamse bezoekers deze pagina lezen gebruiken we enkele Vlaamse termen, bijvoorbeeld openingsuren in plaats van openingstijden. Kom alles te weten over Opendeur Leopoldsburg 2017.

Opendeur Leopoldsburg

In Nederland hebben we de Landmachtdagen die ieder jaar een groot aantal bezoekers trekt. Je hoort vaak de klacht dat de Landmachtdagen niet meer in de oude stijl op één legerkazerne worden georganiseerd. In België is dat anders, want de open dag van de landmacht (opendeur Landcomponent Defensie) vindt nog gewoon op één locatie plaats. Je krijgt dus gedurende één en dezelfde dag op een plek een groot deel van het arsenaal van de Belgische landcomponent te zien. En natuurlijk zeer voornaam is het feit dat Opendeur Leopoldsburg gewoon gratis te bezoeken is.

Programma

Natuurlijk kunnen de bezoekers genieten van het materieel van de Belgische Landcomponent. Er zijn volop demonstraties waardoor er aan show natuurlijk geen gebrek is. Maar wat te denken van bijzondere luchtdopen, marktkraampjes met allerhande verzamelobjecten en snuisterijen, de mogelijkheid om een gesprek aan te knopen met een militair, enzovoorts. En natuurlijk is Opendeur Leopoldsburg ook perfect voor een dag vermaak met de hele familie. Van infanterie tot artillerie en van ontmijningsdienst tot verkenningseenheden; tijden Opendeur Leopoldsburg maak je het mee.

Datum en openingsuren 2017

De eerstvolgende editie van Opendeur Leopoldsburg vindt plaats op zondag 21 mei 2017. Het programma duurt grofweg van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Bereikbaarheid en parkings

De legerkazerne in Leopoldsburg ligt ten zuiden van Lommel en Eindhoven in de provincie Belgisch Limburg. De legerkazerne is een flinke qua oppervlakte en een aanzienlijk deel van de Belgische strijdkrachten is hier gehuisvest. Benader de opendeurdagen in Leopoldsburg via de N73 en N18 wanneer je met de auto komt, er zijn voldoende parkings bij de kazerne. Je wordt middels borden de weg gewezen. Er is ook op loopafstand van de kazerne in Leopoldsburg een treinstation gelegen. Eventueel kan er worden overnacht in een hotel in de omgeving: