Home » Werken bij Defensie

Werken bij Defensie

Alles over de actuele vacatures en solliciteren bij Defensie

Ben je op zoek naar een uitdagende baan bij een dynamische werkgever? Wellicht is Defensie dan de werkgever die bij je past. Continu zijn er tientallen vacatures beschikbaar bij Defensie (Luchtmacht, Landmacht, Marechaussee en Marine) voor alle opleidingsniveaus. 

Bron foto's: ministerie van Defensie en Pixabay

Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee 

Het bekendste onderdeel van de Nederlandse Defensie is de Krijgsmacht. De Krijgsmacht bestaat uit de onderdelen Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht en Koninklijke Marechaussee. Voordat je dus op zoek gaat naar de vacatures is het verstandig om voor jezelf al eens vast te stellen welk krijgsmachtonderdeel je het meeste aanspreekt.

Bezoek een open dag 

Een perfect manier om voor jezelf te bepalen of werken bij Defensie iets voor je is doe je door één van de open dagen te bezoeken. Tijdens de Luchtmachtdagen, Landmachtdagen en Marinedagen wordt veel promotie gemaakt voor het werken bij Defensie. Een open dag bezoeken is dus de ideale manier om informatie op te doen over de vacatures en carrièremogelijkheden.

Bezoek een infodag 

Naast de open dagen organiseert Defensie elk jaar honderden infodagen waarbij voorlichting wordt gegeven over werken bij Defensie. De infodagen vinden in heel Nederland plaats. Als je graag een infodag van Defensie wilt bezoeken kan je het overzicht met infodagen raadplegen via werkenbijdefensie.nl/infodagen. Geef aan in welke gemeente (of postcode) je een infodag wilt bezoeken en zie direct een overzicht met de locaties en datums van de infodagen.

Functies Luchtmacht 

Het aantal vakgebieden waarin je werkzaam kunt zijn binnen de onderdelen van Defensie is uiterst divers. Voorbeelden van functies bij de Luchtmacht zijn onder andere gevechtsfuncties, geneeskundige functies, specialistische functies, ondersteunende functies, logistieke functies, technische functies, beveiligingsfuncties, piloten en reservisten.

Functies Landmacht 

Ook bij de Landmacht is een breed gamma aan banen te bemachtigen. Voorbeelden zijn gevechtsfuncties, bouwfuncties, geneeskundige functies, specialistische functies, ondersteunende functies, logistieke functies, technische functies en reservisten.

Functies Marine 

Bij de Marine zoeken ze mensen voor het invullen van gevechtsfuncties, ondersteunende functies, geneeskundige functies, technische functies, logistieke functies, reservisten, vaarfuncties, vliegfuncties en specialistische functies.

Functies Marechaussee 

De Koninklijke Marechaussee heeft de focus meer liggen op de bewaking en veiligheid. Tot de taken bij de Marechaussee behoren onder andere beveilingstaken en politietaken.

Vacaturesite Defensie 

Alle vacatures van Defensie zijn vermeld op de webpagina www.werkenbijdefensie.nl. Op deze website zijn alle vacatures van dit moment vermeld, dus ook alle vacatures van zowel de Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee.

Vacatures vinden 

Het zoeken van geschikte vacatures doe je via de vacaturesite van Defensie door te klikken op 'vacatures'. Het is mogelijk om vacatures uit te filteren middels het aangeven van je leeftijd, interesses en opleidingsniveau. Ook kan je aangeven naar welk defensieonderdeel je voorkeur uitgaat.

Toelatingseisen 

In de vacatures is aangegeven wat de eisen zijn die worden gevraagd van werknemers. Defensie werkt onder andere met algemene toelatingseisen waaronder de verplichting van het in bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit. Ook worden eisen gesteld aan je leeftijd, lengte, gewicht en gezondheid. Voor specifieke functies kunnen nog aanvullende eisen worden gesteld, denk bijvoorbeeld aan het hebben van scherp zicht.