Battlefield Bus Tours

Herbeleef de Eerste en Tweede Wereldoorlog

Over Battlefield Bus Tours

Battlefield Bus Tours organiseert jaarlijks herdenkingsreizen over de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Voorbeelden zijn reizen naar en over Normandië (D-Day), Auschwitz/Birkenau, het Ardennenoffensief, Slag om de Schelde, WO1: Ieper & Somme en Operatie Market Garden.

Nederlandse gids en reisleiding

Alle reizen worden geleid door een deskundige Nederlandse gids en ook gaat er Nederlandse reisleiding mee die de Battlefield Tour tot in de puntjes zal verzorgen inclusief volop persoonlijke aandacht. Hierdoor wordt de Battlefield Tour een ervaring om nooit te vergeten!

Onvergetelijke ervaring

Tijdens de rondreizen brengt de gids u alles bij over de desbetreffende plaatsen en gebeurtenissen. De gids neemt u mee in de tijd aan de hand van persoonlijke verhalen, foto’s, uitleg en beeldmateriaal. U wordt meegenomen naar plekken waar zware gevechten hebben plaatsgevonden, waar de Holocaust zich heeft afgespeeld en waar een hoge prijs is betaald voor onze vrijheid.

Uitgelichte Reizen

WW2 Experience

Deze speciale 4-daagse tour zal u mee terug nemen in de tijd van Operatie Market Garden. Bezoek de plekken waar is gestreden. De beleving staat centraal en u zult alles beleven zoals het toen was, zelfs het overnachten is in de stijl van toen.

 

Normandië Battle Tour

Normandië D-Day rondreis naar de invasiestranden, bunkers, kustbatterijen, musea, begraafplaatsen en plekken bekend van Saving Private Ryan en Band of Brothers onder leiding van een deskundige Nederlandse gids!

 

Auschwitz en Birkenau

Bezoek o.a. kamp Buchenwald, Auschwitz/Birkenau, de gebombardeerde stad Dresden, het Joodse Ghetto en de voormalige Oskar Schindler fabriek onder leiding van een deskundige Nederlandse gids.

 

Ardennenoffensief Tour

Rondreis naar o.a. de begraafplaats in Margraten, Bastogne, la Gleize, Malmedy, Lanzerath, Houffalize, bossen van Foy, Duitse en Amerikaanse begraafplaats onder leiding van een deskundige Nederlandse gids!

 

Slag om de Schelde Tour

In deze vierdaagse tour krijgt u een goed beeld van de haast vergeten strijd die de geallieerden in 1944 moesten leveren om de toegang naar de haven van Antwerpen vrij te vechten.

 

WO1 Tour: Ieper & Somme

In deze vijfdaagse tour bezoekt u het Britse gedeelte van het Westelijk front met als zwaartepunt de strijd om de stad Ieper en de gevechten aan de Somme.