Belgian Air Force Days

Last update: 21-11-2019

Het is nog onbekend op welke datum de volgende editie van de Belgian Air Force Days plaatsvinden, dit is pas in 2020 het geval. Wel vindt in 2019 de Sanicole Airshow plaats op 13 en 15 september 2019 in België. 

 

De tegenhanger van de Luchtmachtdagen in Nederland zijn de Belgian Air Force Days, ook wel BAFDays genoemd. De Belgische Luchtmacht zal gedurende twee dagen een geweldig programma voorschotelen dat bol staat van prachtige vliegtuigen, actie en spektakel. De Belgian Air Force Days vinden in 2020 plaats op het vliegveld van Hechtel-Eksel. Kom alles te weten over de Belgian Air Force Days waaronder de datum, openingstijden en programma, kaartverkoop, de locatie en bereikbaarheid.

Belgian Air Force Days 2020

De Belgische Luchtmacht beschikt over bijzonder mooi materieel wat normaliter niet voor iedereen zomaar te zien is. Tijdens de Belgian Air Force Days opent de Luchtmacht haar deuren en kunnen de bezoekers genieten van prachtige vliegtuigen, airshows, luchtacrobatiek en ander spektakel. Er zullen niet alleen moderne vliegtuigen deelnemen aan de shows, ook historische exemplaren doen mee. De Belgian Air Force Days zijn uitermate populair en iedere editie weet het dan ook tienduizenden bezoekers te trekken. Overigens wordt in België de Luchtmacht anders genoemd, namelijk Luchtcomponent van de Belgische Strijdkrachten.

Datum 2020

De Belgian Air Force Days staan in 2020 weer op het programma. De datums waarop het evenement plaatsvindt zijn zaterdag 12 en zondag 13 september 2020. Normaal gesproken zullen de Belgian Air Force Days eens per twee jaar plaatsvinden, op wisselende locaties.

Programma en tijden

Er is nog niets bekend over het programma in 2020

Tijdens de Belgian Air Force Days pakt natuurlijk de Belgische Luchtmacht flink uit met eigen vliegtuigen. Maar er zullen ook formatie uit binnen- en buitenland vliegshows geven. Vliegtuigen uit vele landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, en de Verenigde Staten, zullen aanwezig zijn. De poorten van de vliegbasis zullen op beide dagen geopend zijn om 9.00 uur waarna er de hele dag een spectaculair programma zal volgen. Na 16.00 kunnen er geen nieuwe bezoekers meer binnenkomen en rond 19.00 uur zijn de Belgian Air Force Days weer ten einde. Opgesomd zijn de openingstijden voor het publiek dus als volgt:

  • Zaterdag 8 september: 9.00 - 19.00 uur
  • Zondag 9 september: 9.00 - 19.00 uur
  • Vliegdemonstraties beginnen om 10.00 uur
  • Voor vliegtuigspotters geldt op vrijdag 7 september dat de entree is om 9.00 uur. Het programma is dan afgelopen op het moment dat het laatste vliegtuig aangekomen dan wel vertrokken is.

Kaartverkoop

Er is nog niets bekend over de kaartverkoop in 2020

Om de Belgian Air Force Days bij te wonen moet je een kaartje kopen, dit kan alleen online. De ticketprijzen bedragen tijdens de presale € 15,- per persoon (€ 20 regulier) en € 6,- voor een kind onder de 18 jaar (€ 10 regulier). Een combiticket voor beide dagen toegang kost € 25,- tijdens de presale en € 30 regulier voor een volwassene en € 10,- voor een kind. Een kaartje voor de spottersdag op vrijdag 7 september kost € 30,-. Belgische militairen (neem je pas mee) mogen gratis naar binnen. Mindervaliden hebben recht op een gratis parkeerplaats bij 'Parking B' plus een shuttle naar de vliegbasis. Zij moeten wel eerst een formulier invullen via de website van de Belgian Air Force Days. Parkeren is gratis op vrijdag 7 september en kost € 5,- op de andere twee dagen.

Bereikbaarheid

De locatie van de Belgian Air Force Days 2019 is vliegbasis Hechtel-Eksel, een gemeente niet ver van de grens tussen Nederland en België. De vliegbasis is gelegen aan de Kamperbaan te Hechtel. Er zijn voldoende parkings nabij de Belgian Air Force Days, welke met borden zullen zijn aangegeven. Veel bezoekers kiezen voor een hotelovernachting in de omgeving van de vliegbasis: