Werken bij Defensie

Solliciteren en Procedures

Als je graag een baan wilt bij Defensie en je hebt een geschikte vacature gevonden, breekt het moment aan dat je zult moeten solliciteren. Een goede sollicitatie kan ervoor zorgen dat jij de baan krijgt en niet iemand anders, dus je zult er zeker moeite in moeten steken. Kom meer te weten over het solliciteren bij Defensie, hoe je dit doet, waarom je eerst een Infodag moet bezoeken en hoe de verdere sollicitatieprocedure verloopt.

Vacature vinden

Bij Defensie zijn er op ieder moment wel honderden vacatures. Je vindt ze op het vacatureportaal van Defensie en kunt op een handige manier een selectie maken uit het grote aanbod.

Online solliciteren

Het handige aan het vacatureportaal van Defensie is dat je eenvoudig online kunt solliciteren. In het scherm van de vacature kan je op de knop ‘Solliciteren’ klikken. Om te kunnen solliciteren zal je wel eerst een Infodag moeten bijwonen in de meeste gevallen (dit is aangegeven in de vacature). Zowel voor het aanmelden voor een Infodag als het online solliciteren heb je een gratis Defensie Account nodig waarmee je kunt inloggen. Als je nog geen account hebt kan je er één gratis aanmaken. Het aanmaken van een Defensie Account biedt vooral veel gemak. Je vult namelijk diverse gegevens eenmalig in welke je telkens opnieuw kunt gebruiken. Hierdoor kan je bijvoorbeeld op een later moment weer solliciteren op een andere vacature. Ook het aanmelden voor een Infodag, Kennismakingsdag of Voorlichtingsdag gaat via het account. Hierdoor hoef je niet telkens opnieuw al je persoonlijke gegevens in te vullen. Defensie geeft aan dat je persoonlijke gegevens vertrouwelijk worden behandeld.

Sollicitatieprocedure

  1. Zoek een geschikte vacature
  2. Schrijf je in voor de verplichte Infodag (indien dit vereist is)
  3. Na het volgen van de Infodag krijg je een e-mail waarmee je binnen drie weken kunt solliciteren
  4. Solliciteren kan ook via de vacaturepagina (knop ‘Solliciteren’)
  5. Na het indienen van je sollicitatie begint natuurlijk de spannende periode in afwachting van of je wordt uitgenodigd voor en gesprek. Het duurt afhankelijk van de functie enkele weken tot maanden voordat je een reactie krijgt.
  6. Voordat je wordt aangenomen zal je ook de keuringsprocedure moeten doorlopen. Hoe lang de keuringsprocedure duurt is ook afhankelijk van de functie die je wilt gaan bekleden.

 

Als je reeds werkzaam bent bij Defensie en graag bij een ander krijgsmachtdeel wilt solliciteren gaat het niet zoals bovenstaand. In dat geval kan je contact opnemen met je loopbaanadviseur.

Leuke baan gemist?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je te laat bent met solliciteren en dat een functie al is ingevuld. Bij Defensie komen er regelmatig weer soortgelijke functies vrij, dus de kans is groot dat je binnen afzienbare tijd alsnog kunt solliciteren. Klik op de vacaturepagina op de knop ‘Hou me op de hoogte’ en je krijgt een seintje wanneer er weer een vacature openstaat.

Meer informatie