Werken bij Defensie

Salaris

Voor iedereen die werkt is het belangrijk dat hij of zij een leuke baan heeft. Bij de Nederlandse Defensie zit je dan prima op je plek, want de werkzaamheden zijn altijd divers en uitdagend. Maar ook het salaris is en blijft zeer belangrijk, je zult toch je rekeningen moeten betalen. Kom meer te weten over het geld dat je verdient bij Defensie en op welke toelages je recht hebt. Ook biedt Defensie je diverse interessante secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salaris

Werken bij Defensie vereist natuurlijk een flinke lichamelijke en geestelijke inzet. Omdat dit wordt gewaardeerd biedt Defensie een prima basissalaris aan. De hoogte van het salaris is uiteraard afhankelijk van welke rang je bekleedt en welke ervaring je hebt. Een overzicht van het salaris bij Landmacht, Luchtmacht, Marechaussee en Marine vind je in de salaristabellen op deze pagina. Ook wanneer je nog in opleiding bent bij Defensie ontvang je al salaris. Leren en geld verdienen dus ineen.

Toelages

Defensie biedt haar personeel ook diverse toelages aan die je verdient bovenop je salaris. Deze toelages behoren tot de secundaire arbeidsvoorwaarden. Enkele voorbeelden van deze toelages zijn:

  • Vergoeding Extra Beslaglegging (niet voor burgermedewerkers)
  • Vakantiegeld 8%
  • Eindejaarsuitkering
  • Toelages bij uitzending, oefeningen, onregelmatige werktijden, vakspecifieke toelages
  • Bijdrage aan ziektekosten en collectief verzekerd via de SZVK waarbij je gebruik kunt maken van tandartsen, fysiotherapeuten, artsen, enzovoorts die werkzaam zijn bij Defensie
  • Reiskosten
  • Pensioen via ABP
  • Ouderschapsverlof

Bruto netto

Uiteraard moet je over je salaris nog belasting betalen. Toch is het vaak zo voor werknemers van Defensie dat ze netto een hoger salaris overhouden dan hun basis bruto inkomen. Dit komt door de vele toelages waarop je recht hebt. Als werknemer bij Defensie verdien je dus meer dan behoorlijk.

Verlofdagen

Als werknemer van Defensie heb je uiteraard ook recht op het opnemen van verlof. Het aantal dagen verlof dat je per jaar kunt opnemen is afhankelijk van onder andere je leeftijd. Als je een opleiding volgt bij Defensie volg je gewoon het schoolrooster en de daarbij horende vakanties. Behalve het reguliere verlof kan je nog buitengewoon verlof opnemen in het geval van bijvoorbeeld een huwelijk, overlijden of verhuizing.

Meer informatie