Home » Texel Airshow

Texel Airshow – Vliegshow

texelairshow.jpg

Het evenement Texel Airshow is een bijzondere vliegshow die op het gelijknamig Waddeneiland wordt georganiseerd. De Texel Airshow vindt slechts eenmaal in de drie jaar plaats. Elke editie weet het evenement weer duizenden bezoekers naar Texel te doen reizen om te genieten van bijzondere vliegtuigen en vliegshows. De volgende editie van Texel Airshow is waarschijnlijk weer in juli of augustus 2018.

Texel Airshow

Heel veel vliegshows hebben we niet in Nederland. Gelukkig is er de Texel Airshow die iedere editie weer een breed aanbod aan vliegtuigen, helikopters en straaljagers weet te strikken. Texel Airshow is ook een gezellige dag uit, want behalve vliegshows zijn er static shows waarbij je de vliegtuigen van dichtbij kunt bewonderen en er is vaak ook ruimte voor standjes waar je leuke (vlieg)spullen kunt kopen.

Datum

Momenteel is nog onbekend wanneer de Texel Airshow weer op de agenda zal staan, sowieso niet in 2016. Vermoedelijk vindt de vliegshow pas weer plaats in juli of augustus 2018. De vliegshows van Texel Airshow zullen dan in de middaguren plaatsvinden, maar ook in de ochtend is er al volop te beleven tijdens bijvoorbeeld de Static show.

Tickets

Airshow Texel is niet gratis om te bezoeken, je zult tickets moeten kopen tijdens de online voorverkoop of aan de deur. De voorgaande editie kostte een ticket slechts € 10,- per persoon, kinderen tot 12 jaar betaalden € 5,-. Kinderen kleiner dan één meter mochten zelfs gratis naar binnen. Topplaatsen kon je bemachtigen op de eretribune voor € 40,-.

Bereikbaarheid Texel Airshow

Het evenement vindt plaats op Texel International Airport, wat op zo’n veertien kilometer afstand ligt van waar de veerboot aanmeert op het eiland. Er zijn parkeerplaatsen bij het vliegveld en de parkeerkosten bedragen € 5,-. Een goede optie is om de auto in Den Helder te laten staan en vervolgens de oversteek te maken per veerboot en vervolgens verder te reizen met de pendelbus naar het vliegveld. Het toeristische Texel is ook leuk om langer te bezoeken. Overnacht bijvoorbeeld in een van de vele hotels op het eiland:

Reactie plaatsen

Reacties

Ronald
een jaar geleden

als alleswatvliegt liefhebber en
als fitte nieuwe generatie veteraan zou ik graag iets willen doen als vrijwilliger op deze dagen
iemand bekend wie,wat,waar ik kan informeren,aanmelden ?
ron.ald@veteranen.nl