Texel Airshow

Editie 2021

Last update: 06-06-2020

Texel Airshow vindt 1x per 3 jaar plaats, de volgende editie is pas in 2021. Onderstaand volgt informatie over de voorgaande editie.

 

Het evenement Texel Airshow is een bijzondere vliegshow die op het gelijknamig Waddeneiland wordt georganiseerd. De Texel Airshow vindt slechts eenmaal in de drie jaar plaats. Elke editie weet het evenement weer duizenden bezoekers naar Texel te doen reizen om te genieten van bijzondere vliegtuigen en vliegshows. De volgende editie van Texel Airshow vindt plaats op 4 augustus 2018.

Texel Airshow 2018

Heel veel vliegshows hebben we niet in Nederland. Gelukkig is er de Texel Airshow die iedere editie weer een breed aanbod aan vliegtuigen, helikopters en straaljagers weet te strikken. Texel Airshow is ook een gezellige dag uit, want behalve vliegshows zijn er static shows waarbij je de vliegtuigen van dichtbij kunt bewonderen en er is vaak ook ruimte voor standjes waar je leuke (vlieg)spullen kunt kopen. Texel Airshow vindt plaats op zaterdag 4 augustus 2018.

Programma

De vliegshows van Texel Airshow zullen in de middaguren plaatsvinden, maar ook in de ochtend is er al volop te beleven tijdens bijvoorbeeld de Static show. Het complete programma volgt op een later moment. Qua tijden is het programma grofweg als volgt in te delen:

  • 10.00 - 12.30 uur: Static show en Airfair
  • 12.30 - 17.00 uur: Airshow met vliegdemonstraties

Tickets

Airshow Texel is niet gratis om te bezoeken, je zult tickets moeten kopen tijdens de online voorverkoop of aan de deur. Een ticket kost slechts € 15 per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen € 7. Kinderen kleiner dan één meter mogen zelfs gratis naar binnen. Topplaatsen kan je bemachtigen op de eretribune voor € 45 en VIP plaatsen inclusief catering kosten € 300. Tickets zijn onder andere te koop via de website.

Bereikbaarheid Texel Airshow

Het evenement vindt plaats op Texel International Airport, wat op zo’n veertien kilometer afstand ligt van waar de veerboot aanmeert op het eiland. Er zijn parkeerplaatsen bij het vliegveld en de parkeerkosten bedragen € 5. Een goede optie is om de auto in Den Helder te laten staan en vervolgens de oversteek te maken per veerboot en vervolgens verder te reizen met de pendelbus naar het vliegveld. Het toeristische Texel is ook leuk om langer te bezoeken. Overnacht bijvoorbeeld in een van de vele hotels op het eiland: