Spottersdag Luchtmachtdagen

Last update: 05-04-2019

De Luchtmachtdagen duren twee dagen, maar de dagen voor het evenement wordt er al volop geoefend. Voor de echte fans en vliegtuigspotters zijn deze zogenoemde oefendagen goud waard. Het is dan namelijk nog niet zo druk en er is toch al zeer veel te zien in de lucht, de vliegtuigen bulderen dan al door het luchtruim. En dan is er natuurlijk ook nog de officiële spottersdag. 

Oefendagen 2019

Uiteraard zijn de vliegshows geen gesneden koek en moeten de vliegers flink oefenen. Dit geldt dus ook voor de oefendagen. Over de oefendagen wordt niks officieels gecommuniceerd maar waarschijnlijk (let op: dit is op dit moment nog niet bevestigd) vinden ze plaats op:

  • Dinsdag 11 juni
  • Woensdag 12 juni
  • Donderdag 13 juni

Spottersdag

Op donderdag 13 juni 2019, de dag voordat de Luchtmachtdagen echt beginnen, is er de officiële spottersdag. De spottersdag begint tussen 7.45 en 8.45 uur en duurt tot circa 16.30 uur. Om de spottersdag bij te wonen moet je jezelf aanmelden via de site van Spotting Group Volkel. Er zijn slechts 100 plekken vrij, dus wacht niet te lang.

Programma

De oefendagen horen niet tot de daadwerkelijke Luchtmachtdagen en zijn daarom ook niet toegankelijk voor publiek. Maar dat betekent niet dat er niks te zien zal zijn. Van buiten de vliegbasis is er al volop te genieten van oefenende vliegtuigen. De vergunning die is verstrekt geeft aan dat het oefenen is toegestaan tussen 9.00 en 17.00 uur. De oefendagen bieden geen garanties en misschien valt het wat tegen, maar bij voorgaande edities van de Luchtmachtdagen waren ook de oefendagen absoluut de moeite waard

Bezoeken spottersdag en oefendagen

Zoals gezegd is er geen officieel programma tijdens de oefendagen en er zijn geen zekerheden. Diverse spottersplekken zijn afgesloten in verband met de veiligheid. Je zult zelf een plek moeten zoeken ergens in de buurt van de vliegbasis. Er zijn liefhebbers die twee oefendagen plus de Spottersdag en de twee dagen van de Luchtmachtdagen aanwezig zijn in Volkel. 

Overige bezoekersinformatie