Landmachtdagen

Schoolprogramma Landmachtdagen 2018

Last update: 15-03-2019

Tijdens de Landmachtdagen bezoeken militairen scholen door heel het land. Militairen vertellen over hun ervaringen en scholieren krijgen hierbij de kans om vragen te stellen. De schoolweek duurt meerdere dagen en in totaal zullen honderden klassen worden bezocht. Onderstaand is meer informatie over schoolprogramma weergegeven en een uitleg hoe je klassen kunt aanmelden voor ‘Praten met Soldaten’.

Datum 2018

De schoolweek van de Landmachtdagen duurt maar liefst vier dagen. Tijdens de editie van Praten met Soldaten 2018 is dit van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 mei 2018.

Basisonderwijs

De focus ligt op dinsdag, woensdag en donderdag op educatie op het basisonderwijs, en dan meer specifiek op de groepen 7 en 8. Gedurende deze dagen worden honderden klassen bezocht. Ieder bezoek duurt ongeveer twee uur lang. De militairen zullen vertellen over wat ze zoal meemaken bij de Landmacht en wat werken bij de Landmacht inhoudt. Leerlingen komen bijvoorbeeld te weten hoe een ‘normale’ dag eruitziet bij de Landmacht. Maar ook interessante zaken zoals de sportmogelijkheden en het geweer dat militairen hebben wordt besproken. Natuurlijk is er geen sprake van eenrichtingsverkeer, er is meer dan voldoende tijd voor de leerlingen om zelf hun vragen te stellen aan de soldaten.

Middelbaar en voortgezet onderwijs

Op de vrijdag ligt de focus op leerlingen van logistieke en technische opleidingen uit het middelbaar en voortgezet onderwijs. Deze leerlingen mogen het MatlogCo (Materieellogistiek Commando Land) bezoeken. Bij het MatlogCo vindt het onderhoud plaats aan landsystemen zoals voertuigen en wapens van de krijgsmacht.

Gratis aanmelden

Een bezoek van een militair tijdens de Landmachtdagen is gratis. Scholen kunnen zich hiervoor aanmelden via de e-mail die ze hebben ontvangen.

Publieksevenementen

Op de zaterdag na het scholenprogramma zijn er nog de publieksevenementen van de Landmachtdagen. Op deze dag presenteert de Landmacht zich in circa 20 steden door heel Nederland met een spectaculair programma.