Rescue Vlissingen

Dinsdag 28 juli 2020

Last update: 19-02-2020

Hulpverlenende instanties staan iedere dag voor ons klaar mocht er een noodsituatie zijn. Wat deze instanties zoal kunnen en hoe ze te werk gaan is vaak niet goed zichtbaar. Tijdens Rescue Vlissingen krijgen de bezoekers een kijkje achter de schermen van tal van hulpverlenende instanties. Maar dat is niet alles, ook zijn er spectaculaire demonstraties en shows. Kom meer te weten over Rescue Vlissingen 2020 zoals welke instanties aanwezig zijn, of er gratis toegang is, wat het programma en de tijden zullen zijn, op welke locaties er activiteiten plaatsvinden en hoe Rescue Vlissingen het best bereikbaar is.

Rescue Vlissingen

Altijd al willen weten hoe een reddingsactie op zee eruitziet? Wil je graag eens kijken in het interieur van een traumahelikopter? Lijkt het je wat om te werken bij een hulpverlenende instanties? Bezoek dan zeker Rescue Vlissingen waar je op één dag een enorm spektakel krijgt voorgeschoteld. Op Rescue Vlissingen zijn zowat alle hulpverlenende instanties aanwezig om een mooie dag voor te schotelen aan de bezoekers. De volgende editie van Rescue Vlissingen vindt plaats op dinsdag 28 juli 2020.

Deelnemers

Welke instanties zijn er niet aanwezig bij Rescue Vlissingen kan je jezelf beter afvragen. Uit Nederland en buitenland komen tientallen aansprekende hulpverlenende instanties naar Vlissingen om hun beste beentje voor te zetten. Denk hierbij aan  traumateams, kustwacht, de Nederlandse Defensie (Luchtmacht, Marechaussee, Marine en Landmacht), politie, ambulancediensten, brandweer, dierenbescherming, enzovoorts. Een compleet overzicht van alle instanties vind je op de website van Rescue Vlissingen.

Gratis evenement

Rescue Vlissingen is een gratis te bezoeken evenement, er is geen sprake van ticketverkoop.

Programma Rescue Vlissingen

Rescue Vlissingen begint rond 12.00 uur en eindigt rond 18.00 uur. Gedurende de dag wordt je werkelijk overspoeld met een megavol programma. Het begint al met de aankomst van de traumahelikopters door de lucht. Vervolgens zijn er de hele dag demonstraties van onder andere vliegtuigen, brandweer, politie en Defensie. Aanschouw hoe mensen worden gered op zee of uit een autowrak waarin ze bekneld zitten. Ook kan je diverse voertuigen van binnen bekijken tijdens de static shows. Het randprogramma met muzikale optredens, eten en drinken zorgt ervoor dat het een gezellig dagje wordt.

Informatief

Rescue Vlissingen is meer dan alleen spektakel en show. Als bezoeker kan je bijvoorbeeld meedoen aan workshops en cursussen. En wat te denken van de informatie die je kunt inwinnen over vacatures en werken bij een van de aanwezige hulpverlenende instanties? Er wordt flink ingezet op werving en selectie dus wie weet kan je er wel je slag slaan.

Bereikbaarheid Rescue Vlissingen

Om de vele bezoekers een prettig bezoek te geven zijn er diverse parkeerterreinen en –garages aangegeven met borden ‘P Rescue’. Volg deze borden en voorkom dat je verkeerd rijdt. Het is overigens aan te raden met het openbaar vervoer te reizen. Maak gebruik van treinstation Vlissingen en neem vervolgens de bus naar het evenemententerrein. In Vlissingen zijn tenslotte nog vele hotels voor wanneer je een langer verblijf wenst of wanneer je geen trek hebt om 's avonds nog een lange terugreis te maken:

Reactie plaatsen

Reacties

Erwin Schalke
3 jaar geleden

Hallo best event rescue Vlissingen gr Erwin