Landmachtdagen

Programma Publieksevenementen 2018

Last update: 15-03-2019

De Landmachtdagen duren maar liefst vijf dagen, maar het hoogtepunt vormen natuurlijk de publieksevenementen die op zaterdag 26 mei 2018 plaatsvinden in circa 20 steden door heel Nederland. Overigens wijken sommige steden af qua datum, dus let goed op wanneer de publieksevenementen van de Landmachtdagen bij je in de buurt plaatsvinden.

Programma

Het programma varieert uiteraard per locatie. Maar de insteek is overal hetzelfde. Het publiek wordt tijdens de publieksevenementen van de Landmachtdagen getrakteerd op shows, demonstraties, herdenkingen, patrouilles, enzovoorts. Bezoekers kunnen uiteraard ook het materieel van de Landmacht bekijken en er is volop ruimte voor een praatje met militairen. Voorbeelden van wat er tijdens de Landmachtdagen kan worden beleefd zijn:

  • Demonstraties van materieel zoals tanks
  • Blik achter de schermen van de Landmacht
  • Een interactief programma waarbij je mogelijkheden hebt om te participeren
  • Het materieel bekijken van dichtbij
  • Ceremonies zoals beëdigingen
  • Klimtorens, hindernisbanen en ecaperooms
  • Educatie op scholen (meerdere dagen komen militairen hun verhaal vertellen op scholen)
  • Uitleg en informatie over vacatures en werken bij de Landmacht.

Steden in heel Nederland

De publieksevenementen zijn het hoofdevenement van de Landmachtdagen en op deze dag wil de Landmacht zichzelf tonen aan het volk. Daarom vinden de evenementen plaats in steden door heel Nederland zodat iedereen de kans heeft om dichtbij huis de Landmacht te ontmoeten. Onderstaand is een kaart met de steden weergegeven. Via de button kom je bij een overzicht van programma en tijden per locatie inclusief bereikbaarheid:

Scholenprogramma

De dagen voorafgaande aan de publieksevenementen is er een scholenprogramma, oftewel ‘Praten met Soldaten’. Militairen zullen tijdens dit deel van de Landmachtdagen zichzelf presenteren aan scholieren en ze vertellen wat ze allemaal meemaken tijdens hun werk bij de Landmacht.

Gratis entree

De Landmachtdagen zijn gratis te bezoeken, het is dus niet nodig om tickets te kopen. Iedere editie worden de publieksevenementen bezocht door circa 150.000 mensen.

Algemene info

De Landmachtdagen zijn de officiële open dagen van de Koninklijke Landmacht. Kom meer te weten over de Landmachtdagen: