Home » Oefendagen Luchtmachtdagen

Oefendagen Luchtmachtdagen

De Luchtmachtdagen 2017 gaan niet door! Daarom volgt onderstaand de informatie van de voorgaande editie van de Luchtmachtdagen:

Ben je voornemens om de Luchtmachtdagen 2016 in Leeuwarden te bezoeken? Er zal ook dit jaar weer volop spektakel te beleven zijn tijdens de twee dagen van het evenement. Maar ook zeer bijzonder zijn de dagen voorafgaande aan de Luchtmachtdagen. Op dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 juni 2016 zijn er namelijk oefendagen. Die dagen bulderen de vliegtuigen dus al door het luchtruim en is er veel te zien. Kom meer te weten over de oefendagen van de Luchtmachtdagen.

Luchtmachtdagen 2016

In 2016 vinden de Luchtmachtdagen plaats in het Friese Leeuwarden. De datum van de Luchtmachtdagen is vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2016. Die twee dagen zullen honderdduizenden mensen de vliegbasis van Leeuwarden bezoeken om te genieten van de shows en vliegtuigen. De Luchtmachtdagen horen zelfs tot de best bezochte evenementen van Nederland. En de Luchtmachtdagen zijn ook nog eens gratis te bezoeken.

Oefendagen

Uiteraard zijn de vliegshows geen gesneden koek en moeten de vliegers flink oefenen. Ook voor de Luchtmachtdagen zal er geoefend moeten worden. Over de oefendagen wordt niks officieels gecommuniceerd maar duidelijk is dat er geoefend wordt. Zo blijkt uit de vergunning die is verstrekt dat de volgende datums als oefendagen zijn aangewezen:

  • Dinsdag 7 juni
  • Woensdag 8 juni
  • Donderdag 9 juni

Programma

De oefendagen horen niet tot de daadwerkelijke Luchtmachtdagen en zijn daarom ook niet toegankelijk voor publiek. Maar dat betekent niet dat er niks te zien zal zijn. Van buiten de vliegbasis is er al volop te genieten van oefenende vliegtuigen. De vergunning die is verstrekt geeft aan dat het oefenen is toegestaan tussen 9.00 en 17.00 uur. De oefendagen bieden geen garanties en misschien valt het wat tegen, maar bij voorgaande edities van de Luchtmachtdagen was er echt al veel te zien tijdens de oefendagen.

Bezoeken oefendagen

Zoals gezegd is er geen officieel programma tijdens de oefendagen en er zijn geen zekerheden. Diverse spottersplekken zijn echter afgesloten in verband met de veiligheid. Je zult zelf een plek moeten zoeken ergens in de buurt van de vliegbasis. Er zijn liefhebbers die drie oefendagen plus nog eens de twee dagen van de Luchtmachtdagen aanwezig zijn in Leeuwarden. Een goede optie is dan om een hotel te boeken: