Home » Nationale Taptoe

Nationale Taptoe

De Nationale Taptoe is het evenement voor liefhebbers van fanfares en muziekkorpsen van de Koninklijke Luchtmacht, Marechaussee, Marine en Landmacht. Diverse militaire orkesten presenteren zich in volle glorie aan de aanwezige bezoekers. Kom alles te weten over de Nationale Taptoe 2017 waaronder informatie over programma, tickets en kaartverkoop, tijden, bereikbaarheid

Nationale Taptoe

Tijdens de Nationale Taptoe worden orkesten van de Koninklijke Luchtmacht, Marechaussee, Marine en Landmacht gepresenteerd aan het aanwezige publiek. De deelnemende militaire orkesten kunnen per editie variëren maar normaliter doen de Fanfare Bereden Wapens, Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” en de Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers”, Fanfare Korps Nationale Reserve, Kapel van de Koninklijke Luchtmacht en Marinierskapel der Koninklijke Marine mee aan de Nationale Taptoe. De Nationale Taptoe vindt plaats van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober 2017. Het thema van de editie van 2017 is Patchwork, dit is een programma waarbij Nederlandse militaire orkesten zullen samenwerken met orkesten uit het buitenland en andere gastartiesten.

Wat is taptoe?

Taptoe is een term die bekend is uit de militaire wereld. In vroegere tijden was de taptoe een trommelsignaal dat ook aangevuld kan worden met hoorns en trompetten. Door dit signaal wisten soldaten dat ze naar de kazerne moesten komen en dat de kroegen de biertap moesten sluiten (den tap toe). Tegenwoordig is de taptoe een muzikale (militaire) show waarbij de legeronderdelen zich presenteren aan het publiek.

Tijden voorstellingen

Er worden in totaal vijf voorstellingen gegeven. Een voorstelling duurt 2 uur en 3 kwartier, inclusief een pauze van 25 minuten. De deuren openen 2 uur voordat de voorstellingen beginnen. In 2017 is er een nieuwe hoofdtribune. De begintijden van de voorstellingen zijn op de volgende datums en tijdstippen:

  • Vrijdag 29 september: 13.30 uur (grotendeels voor Veteranen en andere genodigden)
  • Vrijdag 29 september: 20.00 uur
  • Zaterdag 30 september: 14.00 uur
  • Zaterdag 30 september: 20.00 uur
  • Zondag 1 oktober: 14.00 uur

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor de Nationale Taptoe koop je via de website van de Nationale Taptoe, via Ticketmaster of aan de deur. De ticketkosten zijn als volgt:

Taptoe Fair

Op de eerste ring is er een leuke Taptoe Fair die bezocht kan worden voordat de voorstellingen beginnen of in de pauze. De Taptoe Fair bestaat uit verschillende stands waar bedrijven zich presenteren aan de bezoekers.

Bezoeken Nationale Taptoe

De voorstellingen van de Nationale Taptoe vinden plaats in Ahoy Rotterdam. Deze locatie is prima bereikbaar met de auto en je kunt voor € 12,50 parkeren bij Ahoy. Met het openbaar vervoer kan je reizen naar metro- en bushalte Zuidplein die op circa 5 minuten lopen van de ingang is te vinden. Tenslotte zijn er diverse goede hotels in de omgeving te vinden wanneer je ervoor kiest een overnachting te boeken:

Reactie plaatsen

Reacties

A Zwigtman
3 maanden geleden

geld is al van rekening afgeschreven wanneer krijg ik mijn. toegangsbewijzen

Gijsbertus van den Berg
3 maanden geleden

ik heb een bon opgestuurd uit de checkpoint voor de taptoe ik heb nog niets ontvangen ik hoop ze nog te ontvangen

Gijsbertus van den Berg
3 maanden geleden

ik heb nog geen kaarten ontvangen voor de taptoe er is ook nog geen geld van de rekening gehaald

Gerda van der Goor
3 maanden geleden

En paar maanden geleden hebben we de toegangskaarten voor de veteranen voorstelling van 29-9 aangevraagd.
Kunt u me zeggen wanneer we deze ontvangen?

Ronald polderbos
een jaar geleden

ls
als taptoe fan,veteraan en muziekant zou ik graag als vrijwilliger bij willen dragen deze dagen.
bij wie,hoe,wat kan ik info krijgen