Nationale Taptoe

25, 26 en 27 september 2020

Last update: 21-11-2019

De Nationale Taptoe is het evenement voor liefhebbers van fanfares en muziekkorpsen van de Koninklijke Luchtmacht, Marechaussee, Marine en Landmacht. Diverse militaire orkesten presenteren zich in volle glorie aan de aanwezige bezoekers. De Nationale Taptoe is een evenement boordevol folklore en een prachtige sfeer. Kom alles te weten over de Nationale Taptoe 2020 waaronder informatie over programma, tickets en kaartverkoop, tijden, bereikbaarheid

Nationale Taptoe 2020

Tijdens de Nationale Taptoe worden orkesten van de Koninklijke Luchtmacht, Marechaussee, Marine en Landmacht gepresenteerd aan het aanwezige publiek. De deelnemende militaire orkesten kunnen per editie variëren maar normaliter doen de Fanfare Bereden Wapens, Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” en de Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers”, Fanfare Korps Nationale Reserve, Kapel van de Koninklijke Luchtmacht en Marinierskapel der Koninklijke Marine mee aan de Nationale Taptoe. De Nationale Taptoe vindt plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september 2020.

De term taptoe

Taptoe is een term die bekend is uit de militaire wereld. In vroegere tijden was de taptoe een trommelsignaal dat ook aangevuld kan worden met hoorns en trompetten. Door dit signaal wisten soldaten dat ze naar de kazerne moesten komen en dat de kroegen de biertap moesten sluiten (den tap toe). Tegenwoordig is de taptoe een muzikale (militaire) show waarbij de legeronderdelen zich presenteren aan het publiek.

Tijden voorstellingen

Er worden in totaal vijf voorstellingen gegeven. Een voorstelling duurt 2 uur en 3 kwartier, inclusief een pauze van 25 minuten. De deuren openen 2 uur voordat de voorstellingen beginnen. De begintijden van de voorstellingen zijn in 2019 op de volgende datums en tijdstippen:

  • Vrijdag 25 september: 14.00 uur (grotendeels voor Veteranen en andere genodigden)
  • Vrijdag 25 september: 20.00 uur
  • Zaterdag 26 september: 14.00 uur
  • Zaterdag 26 september: 20.00 uur
  • Zondag 27 september: 14.00 uur

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor de Nationale Taptoe koop je via de website van de Nationale Taptoe, via Ticketmaster of aan de deur. De ticketkosten zijn als volgt:

  • Hoofdtribune: € 52
  • Rang 1: € 42
  • Rang 2: € 32
  • Rang 3 ongeplaceerd: € 22
  • Ook zijn er speciale plekken voor rolstoelgebruikers en de -begeleiders: € 22

Taptoe Fair

Op de eerste ring is er een leuke Taptoe Fair die bezocht kan worden voordat de voorstellingen beginnen of in de pauze. De Taptoe Fair bestaat uit verschillende stands waar bedrijven zich presenteren aan de bezoekers.

Bezoeken Nationale Taptoe

De voorstellingen van de Nationale Taptoe vinden plaats in Ahoy Rotterdam. Deze locatie is prima bereikbaar met de auto en je kunt voor € 13 parkeren bij Ahoy. Met het openbaar vervoer kan je reizen naar metro- en bushalte Zuidplein die op circa 5 minuten lopen van de ingang is te vinden. Metro- en bushalte Zuidplein hebben verbindingen met de grotere treinstations. Tenslotte zijn er diverse goede hotels in de omgeving te vinden wanneer je ervoor kiest een overnachting te boeken: