Militracks Overloon

Tickets en Openingstijden

Last update: 29-01-2020

Liefhebbers van Duitse legervoertuigen kunnen hun hart ophalen tijdens het Militracks evenement in Oorlogsmuseum Overloon. Tijdens Militracks zijn er vele deelnemende historische voertuigen aanwezig, een groot deel werd gebruikt door de Duitse Wehrmacht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers kunnen meerijden of gewoon rondkijken en genieten van de prachtige voertuigen. Tevens is er een militariabeurs waar je als verzamelaar mooie voorwerpen kunt kopen. Kom meer te weten over Militracks 2020 waaronder informatie over programma, tickets en kaartverkoop, openingstijden en bereikbaarheid.

Militracks 2020

Militracks is het evenement van historische Duitse voertuigen zoals tanks, trucks, halfrupsen, pantserwagens, motoren, vrachtwagens en personenvoertuigen. De meeste voertuigen waren in gebruik door de Duitse Wehrmacht. Tijdens Militracks kan je als bezoeker zien hoe de techniek werkt van de voertuigen en natuurlijk het fraaie uiterlijk bewonderen. Maar behalve stilstaan komen veel voertuigen ook in actie. Zo is er een parcours van 1,5 kilometer over het museumpark waarbij het mogelijk is om, tegen betaling, mee te rijden in de voertuigen. De kosten voor het meerijden bedragen meestal € 5,- per voertuig en loopt op tot ongeveer € 50,- in het geval van tanks. Tevens is er een militariabeurs met ruim honderd standjes. Het legerevent Militracks vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 mei 2020.

Openingstijden

Op beide dagen (16 en 17 mei 2020) zijn de openingstijden van Militracks gelijk. De openingstijden van het tweedaagse Militracks zijn als onderstaand:

  • Zaterdag: 9.00 – 17.00 uur
  • Zondag: 9.00 – 17.00 uur
  • Op beide dagen starten de voertuigen met rijden vanaf 9.30 uur, op een korte pauze rond de middag na

Tickets en kaartverkoop

Kaarten voor Militracks kunnen aan de deur worden gekocht of online vooraf via de website van Militracks. Een early bird dagticket kost € 17,40 voor volwassenen en kinderen van vier tot en met 12 jaar betalen het kortingstarief van € 13,76. De ticketprijs is inclusief toegang tot het Oorlogsmuseum van Overloon, wat dus een leuke combinatie kan vormen met een bezoek aan Militracks. Eigenaren met een Museumkaart kunnen met bijbetaling van € 3,- ook terecht op Militracks. De reguliere kaarten zijn 7 euro duurder.

Bezoeken Militracks

Militracks vindt plaats bij Oorlogsmuseum Overloon wat gelegen is aan het adres Museumpark 1 te Overloon. Op ongeveer tien minuten lopen van de ingang worden extra parkeerterreinen ingericht en parkeren kost € 3,- per voertuig. De locaties van deze parkeerterreinen worden aangeduid met borden met een P erop. Als je beide dagen Militracks wilt bezoeken is het een prima optie om een overnachting te boeken in een hotel in de omgeving: