Home » Memorial Day

Memorial Day Margraten

Last update: 31-07-2018

Memorial Day is een Amerikaanse herdenkingsdag waarbij gesneuvelde Amerikaanse soldaten worden herdacht. Ook in Nederland en België worden deze militairen herdacht die hun leven gaven voor onze vrijheid. In Nederland wordt er stilgestaan bij Memorial Day op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Kom alles te weten over deze herdenking waaronder tijd en locatie en hoe je Memorial Day 2019 in Margraten kunt bijwonen.

Memorial Day in Margraten

Memorial Day is een feest- en gedenkdag uit de Verenigde Staten. Ieder jaar op de laatste maandag van de maand mei worden Amerikaanse soldaten die zijn gesneuveld herdacht. De herdenkingsdag is ooit begonnen om de gesneuvelden van de Amerikaanse Burgeroorlog aan de zijde van de Unie te herdenken. Sinds de Eerste Wereldoorlog werd Memorial Day uitgebreid en worden alle gesneuvelden herdacht. In de Verenigde Staten speelt vooral het Arlington National Cemetery in de hoofdstad Washington D.C. een voorname rol tijdens Memorial Day.

Nederland en België

Ook in Nederland en België wordt stilgestaan bij Memorial Day. Hier worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht die vielen voor de vrijheid van onze landen. In Nederland worden de doden herdacht in Margraten op het Netherlands American Cemetery and Memorial (8.301 begraven soldaten) en in België in Waregem op het Flanders Fields American Cemetery and Memorial.

Memorial Day 2019

Zoals gezegd wordt er in Nederland stilgestaan bij Memorial Day in Margraten. Hier is de bekende Amerikaanse begraafplaats met vele duizenden witte kruisjes. Memorial Day in Margraten wordt ieder jaar gevierd op de zondag voor de laatste maandag in mei. De volgende herdenking vindt dus plaats op zondag 26 mei 2019. Er zullen verschillende hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn uit binnen- en buitenland. Er worden kransen gelegd en straaljagers zullen overvliegen in de ‘Missing Man’ formatie.

Bezoeken Memorial Day Margraten

Iedereen kan Memorial Day in Margraten bijwonen. De toegang is uiteraard gratis en de herdenking begint om 15.00 uur. Het adres van de Amerikaanse begraafplaats is Begraafplaats 1 te Margraten.

Reactie plaatsen

Reacties

Mickey schutters
3 dagen geleden

Ik zóu graag een parkeerkaart aan willen vragen voor Memorial day 2019.

Rietje
9 dagen geleden

Goedemiddag

Ik zou graag een parkeerkaart voor de Memorial
Day Margraten willen bestellen.Ik ben via veteranen loket door verwezen naar U.
Het gaat om Zondag 26 mei daar wij deze graag willen bijwonen.

Ik hoop van U te horen.

Mvgr
Rietje

Rietje
10 dagen geleden

Goedenavond
Wij willen graag deze Memoriaal Dat bijwonen.
Maar zou graag een parkeerkaart aan willen vragen.
Waar doe ik dit?

Mvgr
Rietje

Jeroen Bijnen
3 maanden geleden

Beste,
Is er altijd parkeergelegenheid op deze memorial day of moet je daar dan extreem vroeg aanwezig zijn?
Hoe is de parkeervoorziening geregeld op die dag?

Redactie Strijdend Nederland
2 maanden geleden

Beste Jeroen, de dag is altijd prima georganiseerd. Ook het parkeren (mits je een kaart hebt !!!). Het is wel raadzaam om een beetje vroeg aanwezig te zijn. 15.00 uur aanvang wil zeggen dat je toch wel om 14.00 er moet zijn. Dan heb je nog even gelegenheid om te "acclimatiseren". Via veteranenverenigingen kun je een toegangsbewijs (P-kaart) aanvragen. Dan kun je met je auto het terrein op en heb je een zitplaats. Heb je die niet dan kun/mag je niet parkeren en heb je geen toegang tot zitplaatsen. Parkeren in de buurt kan niet. Zoals zoveel bezoekers kun je dan wel de ceremonie "langs de afzetting" volgen. Veel plaatselijke inwoners komen gewoon op de fiets / bus.

Jo
4 maanden geleden

Memorial Day is zondag 26 mei 2019 en niet 27-mei.
Die dag is altijd indrukwekkend.

Groet van
Jo Decker

Jan van der Avoort
8 maanden geleden

Wij hebben de F16's over zien vliegen (Missing Man) in Nistelrode in de nabijheid van de Vliegbasis Volkel.
In gedachte zijn we bij al die voor gevallen zijn.
Thank you all.

H.C. Boeije
8 maanden geleden

Thank You For Your Service And Our Freedom.

Nicole Noblesse
8 maanden geleden

Ik wil graag met mijn ouders komen vanmiddag mijn moeder is invalide en mijn vader 90 jaar . Kan mij iemand zeggen of er zitplaatsen zijn en hoe lang duurt ceremonie?

MATH jAKEN
8 maanden geleden

Moge het nooit meer nodig zijn dat er zoveel mensen levens opgeofferd worden om de vrede te handhaven.

Ed
8 maanden geleden

Je zou wensen dat aan alle bezoekers enige kledingvereisten worden gesteld.