Home » Memorial Day

Memorial Day Margraten

Last update: 31-07-2018

Memorial Day is een Amerikaanse herdenkingsdag waarbij gesneuvelde Amerikaanse soldaten worden herdacht. Ook in Nederland en België worden deze militairen herdacht die hun leven gaven voor onze vrijheid. In Nederland wordt er stilgestaan bij Memorial Day op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Kom alles te weten over deze herdenking waaronder tijd en locatie en hoe je Memorial Day 2019 in Margraten kunt bijwonen.

Memorial Day in Margraten

Memorial Day is een feest- en gedenkdag uit de Verenigde Staten. Ieder jaar op de laatste maandag van de maand mei worden Amerikaanse soldaten die zijn gesneuveld herdacht. De herdenkingsdag is ooit begonnen om de gesneuvelden van de Amerikaanse Burgeroorlog aan de zijde van de Unie te herdenken. Sinds de Eerste Wereldoorlog werd Memorial Day uitgebreid en worden alle gesneuvelden herdacht. In de Verenigde Staten speelt vooral het Arlington National Cemetery in de hoofdstad Washington D.C. een voorname rol tijdens Memorial Day.

Nederland en België

Ook in Nederland en België wordt stilgestaan bij Memorial Day. Hier worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht die vielen voor de vrijheid van onze landen. In Nederland worden de doden herdacht in Margraten op het Netherlands American Cemetery and Memorial (8.301 begraven soldaten) en in België in Waregem op het Flanders Fields American Cemetery and Memorial.

Memorial Day 2019

Zoals gezegd wordt er in Nederland stilgestaan bij Memorial Day in Margraten. Hier is de bekende Amerikaanse begraafplaats met vele duizenden witte kruisjes. Memorial Day in Margraten wordt ieder jaar gevierd op de zondag voor de laatste maandag in mei. De volgende herdenking vindt dus plaats op zondag 26 mei 2019. Er zullen verschillende hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn uit binnen- en buitenland. Er worden kransen gelegd en straaljagers zullen overvliegen in de ‘Missing Man’ formatie.

Bezoeken Memorial Day Margraten

Iedereen kan Memorial Day in Margraten bijwonen. De toegang is uiteraard gratis en de herdenking begint om 15.00 uur. Het adres van de Amerikaanse begraafplaats is Begraafplaats 1 te Margraten.

Reactie plaatsen

Reacties

Jo
een maand geleden

Memorial Day is zondag 26 mei 2019 en niet 27-mei.
Die dag is altijd indrukwekkend.

Groet van
Jo Decker

Jan van der Avoort
5 maanden geleden

Wij hebben de F16's over zien vliegen (Missing Man) in Nistelrode in de nabijheid van de Vliegbasis Volkel.
In gedachte zijn we bij al die voor gevallen zijn.
Thank you all.

H.C. Boeije
5 maanden geleden

Thank You For Your Service And Our Freedom.

Nicole Noblesse
5 maanden geleden

Ik wil graag met mijn ouders komen vanmiddag mijn moeder is invalide en mijn vader 90 jaar . Kan mij iemand zeggen of er zitplaatsen zijn en hoe lang duurt ceremonie?

MATH jAKEN
5 maanden geleden

Moge het nooit meer nodig zijn dat er zoveel mensen levens opgeofferd worden om de vrede te handhaven.

Ed
5 maanden geleden

Je zou wensen dat aan alle bezoekers enige kledingvereisten worden gesteld.