Home » Luchtmachtdagen 2019

Luchtmachtdagen 2019

Last update: 13-08-2018

Onderstaand volgt meer informatie over de Luchtmachtdagen 2019 in Volkel inclusief informatie over locatie, datum, programma, entreekosten, adres, overnachtingsmogelijkheden en bereikbaarheid.

Datum 2019

De Luchtmachtdagen in Volkel vinden plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2019.

Programma

Het programma van de Luchtmachtdagen 2019 is nog niet bekend gemaakt. Normaliter kunnen we weer prachtige shows verwachten en alles op het gebied van Defensie en Luchtmacht. Verwacht dus onder andere vliegshows, static shows, demonstraties, werving van personeel, een 'blik in de keuken' van de Luchtmacht, vliegtuigen spotten, interactiviteit, enzovoorts. Personeel van de Luchtmacht is aanwezig om uitleg te geven over vragen die je hebt, enzovoorts.

Bron: ministerie van Defensie

Vliegshows

Op allebei de dagen zullen er vliegshows plaatsvinden, het programma is niet hetzelfde op beide dagen maar op beide dagen is er genoeg te beleven. De invulling van de vliegshow en static show zijn nog niet bekend, maar om een indicatie te kijken kan je hieronder alvast kijken wat er te beleven viel tijdens de Luchtmachtdagen van 2016:

Gratis toegang

Hoewel het organiseren van de Luchtmachtdagen een enorme opgave is die tevens aardig wat kost wordt dit niet doorgerekend aan de bezoeker. Als bezoeker zijn de Luchtmachtdagen namelijk gratis te bezoeken. Doordat er honderdduizenden bezoekers naar de Luchtmachtdagen komen is het een van de grootste evenementen van Nederland. Het kan wel behoorlijk druk zijn op de wegen naar en van Vliegbasis Volkel.

Bereikbaarheid Vliegbasis Volkel

Vliegbasis Volkel is ten oosten van de gemeente Uden gelegen en het best te bereiken via de autosnelweg A50. Neem hiervoor afslag 13 (Volkel) en rijd via de N264 verder totdat je bij Vliegbasis Volkel bent. Het is nog onduidelijk hoe parkeren en openbaar vervoer geregeld zullen zijn. Veel mensen overnachten in de buurt van de vliegbasis om beide dagen te kunnen genieten van de Luchtmachtdagen. Onder andere in Uden zijn diverse goede en voordelige hotels te vinden.

Hotelovernachting Luchtmachtdagen

Veel bezoekers van de Luchtmachtdagen willen allebei de dagen bijwonen om zodoende niks van het spektakel te missen. Voor wie van verder weg komt is het op en neer reizen inclusief verkeersdrukte geen prettig vooruitzicht. Om reistijd te besparen en om lekker uitgerust de Luchtmachtdagen te bezoeken kan je een hotelkamer boeken in de omgeving van Vliegbasis Volkel en Uden. Via onderstaande kan je een overzicht van voordelige en goede hotels in de omgeving van de Luchtmachtdagen 2019 vinden:

Bron: ministerie van Defensie

Adres Vliegbasis Volkel

 • Adres: Zeelandsedijk 10
 • Postcode: 5408 SM Volkel
 • Telefoonnummer: 0413-276911

Parkeren 

Het is nog niet bekend hoe het parkeerbeleid zal worden tijdens de Luchtmachtdagen. Vermoedelijk worden er meerdere grote parkeerterreinen ingericht waar je mogelijk een laag parkeerbedrag voor moet betalen. Ook zijn er zeer waarschijnlijk weer speciale parkeerkaarten voor mindervaliden.

Werken bij de Luchtmacht 

De Luchtmachtdagen worden gebruikt voor de werving van nieuw personeel. Als je dus op zoek bent naar een baan of carriere bij de Koninklijke Luchtmacht is het zeker raadzaam de Luchtmachtdagen te bezoeken. Er wordt getoond welke mogelijkheden er zijn om te werken bij de Luchtmacht en eventuele vragen kan je stellen aan aanwezig Luchtmachtpersoneel. In de rechterbalk van deze pagina is ook een overzicht met actuele Luchtmacht vacatures weergegeven.

Bron: ministerie van Defensie

Openingstijden

Het is nog niet bekend wat de openingstijden van de Luchtmachtdagen 2019 in Volkel zullen zijn. Mogelijk worden de openingstijden van voorgaande edities van de Luchtmachtdagen aangehouden en zijn de openingstijden gedurende de twee dagen van 8.00 tot 18.00 uur. De vliegshows vinden op allebei de dagen mogelijk weer plaats tussen 9.00 en 17.00 uur.

Oefendagen

De Luchtmachtdagen duren op zichzelf twee dagen, maar de dagen voor het evenement wordt er al volop geoefend. Voor de echte fans en vliegtuigspotters zijn de oefendagen goud waard. Het is dan namelijk nog niet zo druk en er is toch al zeer veel te zien in de lucht. Op welke dagen de oefendagen van de Luchtmachtdagen zijn in 2019 is nog onbekend. Doe alvast inspiratie op via Oefendagen van de Luchtmachtdagen 2016.

Tips voor een bezoek aan de Luchtmachtdagen

Wie de Luchtmachtdagen bezoekt kan rekening houden met onderstaande tips en opmerkingen:

 • De Luchtmachtdagen zijn voor jong en oud. Er geldt geen leeftijdsrestrictie, maar een bezoek door zeer jonge kinderen is af te raden vanwege het zeer harde geluid en de drukte
 • Het is mogelijk eten en drinken te kopen op het terrein
 • Betalen met consumptiemunten welke je ook ter plaatse kunt kopen
 • Goed weer voorspeld? Smeer jezelf dan in met zonnebrandcrème. Het kan overigens zo zijn dat je de tube zonnebrandcrème niet mee naar binnen mag nemen
 • Slecht weer voorspeld? Denk dan aan het meenemen van een paraplu of poncho
 • Het wordt afgeraden met een scootmobiel de Luchtmachtdagen te bezoeken omdat het terrein niet egaal is
 • Je moet als bezoeker zelf gehoorbescherming meenemen
 • Honden en andere huisdieren mogen niet mee naar binnen
 • Foto's en filmen is toegestaan
 • Roken is niet toegestaan, behalve op de daartoe aangewezen plaatsen

Livestream internet

Kan je niet aanwezig zijn bij de Luchtmachtdagen maar wil je niks missen? De kans is groot dat er weer een livestream te volgen zal zijn waardoor je thuis op de computer de Luchtmachtdagen geheel kunt volgen.

Bron: ministerie van Defensie