Home » Marinedagen 2017

Marinedagen / SAIL 2017: programma en bereikbaarheid

05a3d8aca3364776b690bcb4927d752e.jpg

De Marinedagen zijn de officiële open dagen van de Koninklijke Marine, één van de defensieonderdelen van Nederland. In 2017 vinden de Marinedagen weer plaats in Den Helder. In de maand juni kan iedereen weer genieten van het geavanceerde materieel van de Koninklijke Marine en spectaculaire demonstraties. De Marinedagen vinden tegelijk met SAIL plaats waardoor er ook tall ships en schepen van het Varend Erfgoed kunt bewonderen. Kom alles te weten over de gratis te bezoeken Marinedagen 2017 zoals de datum, locatie, programma en bereikbaarheid.

Marinedagen 2017

Een van de meest spectaculaire en boeiende publieksevenementen wordt georganiseerd door de Koninklijke Marine. We hebben het natuurlijk over de Marinedagen, oftewel de open dagen van de Marine. Meer dan 150.000 mensen bezoeken naar verwachting het driedaagse evenement waarbij je kunt genieten van materieel en demonstraties. De volgende editie van de Marinedagen vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni 2017.

SAIL Den Helder

Gelijktijdig met de Marinedagen vindt er in Den Helder nog een groot evenement plaats. Van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni 2017 is er namelijk SAIL Den Helder, een nautisch evenement. Doordat SAIL tegelijk met de Marinedagen plaatsvindt krijg je als bezoeker twee mega evenementen voorgeschoteld. Tijdens SAIL Den Helder meren grote aantallen tall ships en schepen van het nationaal Varend Erfgoed aan in de stad.

Locatie 

Zoals gewoonlijk vinden de Marinedagen plaats in de marinestad bij uitstek: Den Helder in Noord-Holland. Het evenement vindt om precies te zijn plaats in de Nieuwe Haven in Den Helder. De Nieuwe Haven is namelijk de grootste marinehaven van Nederland waardoor het evenement er geheel op haar plek is.

Gratis toegankelijk 

De Marinedagen en SAIL Den Helder zijn gratis te bezoeken waardoor je dus geen tickets hoeft te kopen of iets dergelijks. Beide evenementen behoorden al tot de grootste gratis publieksevenementen van Nederland, maar de combinatie van de twee kent haast geen gelijke.

Programma 

Het exacte programma van de Marinedagen is nog niet gepubliceerd, maar ook in 2017 mogen we weer veel spektakel verwachten. Uiteraard staat het hele evenement van vrijdag 23 tot met zondag 25 juni 2017 in het teken van de Koninklijk Marine waardoor de activiteiten op en rondom het water plaats zullen vinden. Als bezoeker kan je vanaf de kade de shows en demonstraties gadeslaan. Het is niet alleen boten en materieel kijken, maar er vinden ook tal van demonstraties plaats door Marine, KNRM, Kustwacht en Korps Mariniers. Naast de buitenactie en demonstraties wordt er een dok opgetuigd waar bezoekers een kijkje kunnen nemen achter de schermen van Marine.

47165d83df174c1188471e72f3377e5a.jpg

Bezoekers met auto en parkeren 

De Marinedagen zijn gewoon te bezoeken met de auto. Den Helder is bovenin Noord-Holland gelegen en daardoor voor veel mensen aardig uit de route gelegen. Den Helder is te bereiken via de snelwegen A7, A9/N9 en de Afsluitdijk/N99. Het is mogelijk de auto te parkeren op een speciaal transferium waar vandaan pendelbussen rijden naar de Nieuwe Haven. De Marinedagen ontvangen elke editie weer honderdduizenden belangstellenden uit het gehele land. Houd daarom rekening met drukte op de toevoerwegen en vertrek thuis op tijd.

Bezoekers met openbaar vervoer 

Wanneer je verkeersdrukte wilt vermijden is het raadzaam om gebruik van het openbaar vervoer te maken. Het treinstation van Den Helder is op loopafstand (twintig minuten) van de Nieuwe Haven. Er wordt nog bekeken of er speciaal vervoer voor mindervaliden en gehandicapten kan worden ingezet. 

Overnachten

Het is voor bezoekers ook zeer aantrekkelijk om te overnachten in Den Helder om zodoende een lange terugreis te voorkomen of om ervoor te zorgen dat je er 's morgens op tijd kunt zijn. Er zijn vele voordelige hotels in de omgeving, vergelijk de prijzen via:

Werken bij de Marine 

Naast het presenteren van de Koninklijke Marine aan de bezoekers hoopt Defensie ook veel mensen te enthousiasmeren voor het werken bij de Koninklijke Marine. Een groot deel van het programma is daarom ook gericht in het voorlichten over vacatures en werken bij Defensie.

App

In de maand april wordt een speciale app gelanceerd die meer informatie biedt over zowel de Marinedagen en SAIL Den Helder. De app is vanaf april beschikbaar voor zowel Android als IOS. 

Delen:

Reactie plaatsen

Reacties

Jopie van den Burg
een week geleden

Iedere keer weer is het een geweldig evenement .

Kostiaan van Haaften
een week geleden

Wil graag op de hoogte worden gehouden van de Marinedagen.

Johannes
een week geleden

Kan ik ook met de fiets komen? We staan op een camping in de buurt.

Bert Grit
een week geleden

Toch leuk dat je een tweedaagse evenement drie (3) dagen kan laten duren, foutje bij "knippen plakken" ? Ik bekijk het wel op de veteranen dag KM, dit jaar dus ook een dag eerder dan anders. Altijd goed om te zien zijn de demo's van het Korps Mariniers, verheug mij er al weer op.

Riny
2 weken geleden

Geachte Organisatie.
Ik kom al jaren naar de Marine dagen ik vind het geweldig om dat mee te mogen en vijf keer in Den Helder bij de marine ja ik ben een trouwe bezoeker .

En ben trots op zo een mooi korps van de Marine maar ook van de Mariniers ,TROTS OP BEIDEN KORPSEN ,
Ja dat is genieten voor mijn en ook een vriend van 80 Jaar en een oud Marinier die ik mee neem in de rolstoel hij vind het geweldig om te mogen gaan ,deze oud marinier zit in een bejaarde huis bij ons en ik ben zij vrijwilliger .Met De Vriendelijke Groeten van een oud trouwe fam van U alle maal. Groetjes uit Groesbeek

Vitusan Selliah
2 weken geleden

Geachte organisatie,

Bij deze wil ik graag informeren naar de mogelijkheden wat betreft de Marine dagen 2017. Ik ben een student en volg een BBL opleiding op het ROC in Schagen. De opleiding die ik volg is ‘Filiaalmanager’. Voor mijn opleiding heb ik een promotie opdracht gekregen. Naast mijn studie werk ik parttime bij Used Products Den Helder. Ik wou graag een promotieactiviteit organiseren namens het bedrijf waar ik werk. Zijn hier mogelijkheden voor? Graag wou ik inruil daarvoor wat voor jullie willen betekenen.

In afwachting van u reactie,

Van Vitusan

Projectbureau marinedagen
een maand geleden

Goede dag allemaal,

De informatie op deze pagina is helaas niet up To date. Belangrijk is om te weten dat dit jaar de Marinedagen groots wordt aangelopen gezamenlijk met SAIL. Het is dan ook Marinedagen/SAIL 2017.
Er wordt een transferium ingericht waar vandaan gependeld wordt. Mensen met het openbaar vervoer kunnen uitstappen op het Centraal Station Den Helder en vanuit hieruit wandelen naar het evenemententerrein.
Indien u als standhouder interesse heeft om deel te nemen wil ik u verzoeken dat niet op deze site te posten, aangezien dit niet door het projectbureau wordt uitgelezen. Dit is namelijk geen officiële site van de Marinedagen.
In april/mei wordt de app verwacht waarop u alle bezoekersi formatie kunt vinden.
Indien u vragen heeft als zijnde standhouder en u wilt staan op het terrein van de Koninklijke Marine kunt u zich richten naar: marinedagen@mindef.nl

F. de Jong
2 maanden geleden

Wordt er ook iets georganiseerd voor postactieve burgerambtenaren KM?

Adriaan Leeuw
2 maanden geleden

Misschien is het goed om de informatie op deze site te corrigeren, omdat er heel veel fouten en onwaarheden in zitten. Marinedagen zijn 23-25 juni (Veteranendag op 22 juni). Er kan niet op het marineterrein worden geparkeerd. Busregeling is heel anders dan vermeld. En het evenement Sail + Marinedagen is veel grootser dan vermeld.
Bovendien wordt ten onrechte niet vermeld, dat het in 2017 samenvalt met Sail Den Helder (www.saildenhelder.nl)

M.G.VAN.LEUKEN.
2 maanden geleden

Kan ik nu weer 2 treinkaartjes bestellen bij het veteranen
instituut.
GROETEN.